Restauracja połączona z kawiarnią od zawsze była marzeniem naszej córki, nieustannie opowiadała o tym, jakie rozwiązania wprowadzimy w naszej restauracji, co będziemy sprzedawać w sklepie. Zazwyczaj trochę puszczałam te opowieści mimo uszu jednak kiedy urodziło się nam drugie dziecko i tak rozmyślałam, co tu zrobić, aby moc jak najdłuższej zostać z nim w domu, zaczęłam poważnie rozważać pomysł otworzenia własnej, niewielkiej restauracji.
Ręczniki papierowe w rolce
Mieliśmy odłożone nieco grosza, mój mąż kiedyś również marzył o swoim biznesie gastronomicznym, a taka praca wydawała mi się niezbyt wymagająca i pozwalająca jak najwięcej czasu spędzać z dziećmi. Znaleźliśmy więc odpowiedni lokal i pieczołowicie zabraliśmy się za jego urządzanie. W każdy szczegół wkładaliśmy masę serca, pragnęliśmy bowiem, aby było to miejsce, w którym przede wszystkim nam, ale także oczywiście naszym gościom, będzie bardzo miło spędzać czas. Zbliżała się pora uroczystego otwarcia naszego lokalu, więc zajęliśmy się zakupem bardziej przyziemnych rzeczy, takich jak na przykład miękkie ręczniki papierowe w rolce. Dla naszej córki zawsze bardzo ważne było to, czym myje i wyciera ręce w różnych odwiedzanych przez nas restauracjach. Ponieważ wiele restauracji ocenia się między innymi po ich łazienkach, nasza łazienka musiała być dopracowana w każdym szczególe, stąd tak drobiazgowy dobór odpowiednich ręczników do wycierania rąk naszych klientów. Były to ręczniki wykonane w bardzo miękkiego i przyjaznego w dotyku papieru. Posiadały perforację, która ułatwiał odrywanie pojedynczych ręczników. Co bardzo istotne, były to ręczniki bardzo grube, takie, że jeden ręcznik bez problemu wystarczał na wytarcie dłoni, co naprawdę zdarza się bardzo rzadko. Ponieważ pragnęliśmy działać w zgodzie ze środowiskiem naturalnym, mieliśmy nadzieję, że dzięki temu ludzie będą mniej zużywać ręczników, a tym samym oszczędzą naszą planetę.
Dobór odpowiednich ręczników do wycierania rąk dla klientów top bardzo ważny szczegół, o którym powinien pomyśleć każdy właściciel szanującej się restauracji. A na pewno właściciel takiej restauracji, który pragnie, by klienci do niego chętnie wracali. Klienci od razu inaczej patrzą na restaurację, w której ich ręce są taki miło potraktowane.m